News

Coffin Bay House – Country Coastal Shack

Coffin Bay House Turning heads on the Oyster Walk, this country coastal shack utilises thermal mass through rammed earth and polished concrete floors, but is crafted to sit lightly within the landscape. Thoughtful architectural detailing is complemented by the client’s selection of finishes and artistic touches, like the delightful pelican gate. Correct orientation, along with… Read More >

Country Coastal Shack - Coffin Bay

Sustainable Living Extension

Sustainable Living Extension A young family’s new home celebrates the traditional 1920’s villa form with contrasting contemporary design of additional accommodation. In context with the street’s architectural style, the original dwelling is restored, the main front garden developed, and new fencing placed, while the addition is set to the rear and is largely unread when… Read More >

contemporary, courtyard, mezzanine, landscape, solar access, sustainable, spiral staircase, jarrah, timber, air movement, thermal mass, reverse brick veneer, rammed earth, photovoltaic panels, solar evacuated tubes, hydronic heating, evaporative cooler, cool pipe system, grey water system

Blackwood Pavilions

Blackwood Pavilions The site is located at the end of a cul-de-sac in Blackwood, slopes up from the road toward the south, affording north solar access to the ‘front’. The clients’ strong interest in nature and environment brought them to this site, and to Energy Architecture, with a view to being housed while preserving the… Read More >

Pavilion, corrugated steel, Timber, Ventilation, Blackwood, small footprint, solar gain, nature, environment, sloping site, ventilation