News

Halifax Perch

Halifax Perch There is a new front to a townhouse on Halifax Street, Adelaide, and it reflects the passionate wish by the owner to ‘relate through contribution’. The client’s connection with EA dates back many years, as she stepped gingerly through exploring work with an architect, which ultimately resulted in a project to resolve defects… Read More >

form, energy architecture, street, townhouse, contrast, connection, collaboration, tree, addition, space, courtyard, sculptural form, timber screen, truncated, textures, internal space, winter sun, light

Christies Beach High School – Award Winning Environmental Learning Centre

A ‘carbon neutral’ classroom Christies Beach High School Environmental Learning Centre is a building designed to accommodate and provide practical demonstration for the educational programs focussing on Sustainability within the school. Situated on the northern boundary of Christies Beach High School the site was chosen for its proximity to the existing Yunggullungalla garden created by… Read More >

school, design, classroom, educational, earth, environmental, space, efficient, material, provide, natural, architecture, energy, carbon neutral, learning, rammed earth, straw bale, reverse brick veneer, hydronic heating, thermal mass, light, natural materials, sustainable