Cabarita Residence

  • 180215.0064-min
  • 180215.0065-min
  • 180215.0057-min
  • 180215.0059-min
  • 180215.0055-min

‘Modern family home uses local materials to fit into the landscape’
The new houses’ rectilinear plan is separated north-south into sleeping and living zones by a thick rammed earth wall that receives northern light together with the rich earth-toned polished concrete floor to moderate seasonal and daily temperature changes through significant thermal mass. A second rammed earth wall also defines the entry approach whilst providing a level of privacy to the outdoor living space behind.
The plans northern aspect also takes advantage of cross flow ventilation with the control of a large number of operable windows, whilst the striking eaves provide appropriate shading for both summer and winter months.
The extensive use of natural materials continues through to the ceiling and external cladding with the use of timber, whilst the use of colour is sensitive to the landscape surrounding.

 

Project Location:
Cabarita, Mildura, VIC

 

Photographer:
Darren Seiler